27 Nisan 2010

OĞLUM DORUK'UMUN 1 YAŞ PASTASI

03.11.2009'da kutladığımız tontişimin doğum günü pastasıydı.Aslında yaptığım ilk önemli pastaydı diyebilirim.Bu pastadan öncede çalışmalarım oldu fakat bu pasta kadar bana cesaret veren istadiğim zaman herşeyi başarabileceğimi gösteren çalışmalar değilmiş.Çünkü:daha önce figür çalışmam sadece çizgifilm karakterleri üzerine olmuştu.Deneye deneye bunu başardım.umarım beğenirsiniz.
Tarife gelince;
Pandispanyası çikolata+kakaolu sevgili pastacının yoğun çikolatalı pandispanyasından faydalandım.
Krema olarak pastacı kreması;
1 kilo süt
8 adet yumurta sarısı
200 gram şeker
40 gr un
40 gr nişasta
İlk önce sütümüzü ayrı bir kapta kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.İçine şeker,un,nişasta karışımını çırpıp sütümüze ekliyoruz.tekrar ocağımızın altını açıpkrema haline gelene kadar karıştırıyoruz. Verdiğim bu tarif 18 cm çapında 3 adet pasta çıkarabilir.Kremayla birlikte küp küp doğradığım muzlarımı biraz limon susuyla karıştırıyorumki muzlar kararmasın.Ve içerisine damla çikolatalardanda ekleyince pasta ara katlarımız tamamlanıyor.
Üzeri için ;krem şanti kullandım.
herkese iyi günler diliyorum...

5 Nisan 2010

HERKESE SELAMLAR...


           

Bloğuma yazdığım bu ilk yazım.Aslında gerçekten çok heyecanlıyım.Tek istediğim zaman geçerken hem kendimi geliştirdiğimi görmek hemde bu blog sayesinde bana çok şey katacak insanlarla tanışabilmek...

Umarım bu blog bana şanslı gelir ve hayatıma güzellikler katar....
Balıkesirde okuyan kardeşim beni ziyarete geldiğinde uzun zamandır istediği rulo pastayı yapabildim.Aslında ikinci kez bu pastayı yaptım(çoookk sevmeme rağmen)umarım sizlerde beğenirsiniz.

RULO PASTA TARİFİ İÇİN;

Pandispanyası için;
5 yumurta
100 gr un
75 gr şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı pasta katkı

malzemelerin hepsini 5-6 dk karıştırıyorsunuz. Dikdörtgen fırın tepsisine döküyorsunuz.
kreması için;1 paket cremole kullandım.
Aslında çok acelem vardı ve pasta kreması yapıp soğutmaya vaktim yoktu ama genede başka bloglardada kullanıldığında beğeni gören bir krema olduğunu düşünerek kullandım ve beğendim.
üzeri içinse 1 paket krem şantiyi üzerindeki tariften yarım çay bardağı eksik hazırlayıp kulandım.Katıldığım bir kursta sadece gördüğüm kadarıyla pastayı kaplamaya çalıştım.Kursta rulo pastayı bir peçete yardımıyla düzgün bir hale getirmişlerdi.Üzerini işe meyvelerle süslemeye çalıştım.
Tadı herkes tarafından beğeni topladı.herkese ii günler....